fbpx

Câteva cuvinte despre terapia manuală mixtă

Dacă ești genul multitasking a-i putea să îți oferi dimineața o oră de terapie în timpul căreia să îți planifici programul zilei, asta dacă nu cumva adormi în timpul masajului, caz în care tot ești în câștig.

Ceea ce se petrece în corpul unui client care obișnuiește să primească acest tip de terapie este o detensionare a musculaturii urmată de declanșarea unei stări de bine, undeva între somn și trezie. Simți și ești conștient de fiecare manevră aplicată pe corp, însă totul se petrece parcă într-o stare de vis, ca într-o stare de meditație. Practic frecvența dominantă/intervalul de frecvența a creierului va fi de 7-13 Hz respectiv starea Alpha, aceasta fiind de obicei asociată cu:  relaxarea (în timp ce ești treaz), pre-somn și somnolență pre-trezire, somn REM (Rapid Eye Movement), vise. Inducerea acestei stări duce la creșterea nivelului de beta-endorfină, norepinefrină și dopamină care duc la instalarea unei stări de calm, relaxare, claritate mentală, iar efectul lor persistă timp de ore sau zile.

Într-o lume în care suntem conectați la vrute și nevrute, un lucru bun pe care ți-l poți oferi este să te deconectezi. Dacă la asta se adaugă și o ședință de terapie în care întregul corp îți este mobilizat iar sângele și lichidul limfatic este stimulat să circule, nu poate fi decât de bine.

Cel mai rău lucru care li se întâmplă de obicei celor care devin clienți ai acestui tip de terapie este că devin dependenți de starea de bine asociată.

Te invit să iei o decizie și să reintroduci, într-un fel sau în altul, mișcarea în viața ta!

Îți urez să ai spor!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *