Dacă ești gata să îți asumi responsabilitatea pentru mesajele, nu întotdeauna plăcute, pe care ți le transmite corpul tău, lasă-mă să te motivez enumerând beneficiile pe care ți le-ar aduce terapia manuală mixtă.
Terapia manuală mixtă îți va pune sângele și sistemul limfatic în mișcare ceea ce este necesar pentru sănătatea ta, a doua funcție principală a sistemului limfatic fiind cea de stimulare a sistemului imunitar.
Tindem să mâncăm mai mult decât necesarul, în general alimente mai greu de procesat, să nu ne mișcăm suficient astfel încât corpul nostru să consume și să elimine ceea ce am mâncat, surplusul ajungând să se depună în diverse forme. Ar fi necesare măcar 10 minute de transpirație peste cele 30 de minute pe zi de mișcare, recomandate în general, astfel încât să considerăm că am dat un curs optim alimentelor ingerate.
În cadrul unei ședințe de terapie manuală mixtă, vă propun 20-30 de minute de exerciții de mobilizare optimă a articulațiilor, de utilizare a unei părți a musculaturii pe care nu mai ajungem să o utilizăm din cauza modului cum am ales fiecare să ne trăim viața. Articulațiile și musculatura ajung să ne transmită acele mesaje, nu întotdeauna plăcute, iar în timp apar și alte provocări… După exercițiile care au rol și de încălzire, în cadrul ședinței, urmează masajul terapeutic cu durata de 60 de minute. Acesta constă în presiuni clivate asupra mușchilor, tendoanelor, ligamentelor, mobilizări ale articulațiilor, clientul recepționând pasiv aceste manevre, din poziția culcat pe salteaua medicinală.
Practic, această terapie mobilizează articulatiile, reface simetria corpului, îndepărtează contractura și rigiditatea mușchilor și țesuturilor conjunctive, mărește amplitudinea mișcării în articulații.
În plus, aduni un set de exerciții adaptate corpului tău pe care să le execuți în orice moment dorești tu, fără să ai nevoie de asistență, exerciții care te pot scoate din multe necazuri dureroase pe care le programăm fiecare în urma stilului de viață pe care am ales să îl ducem, modernizându-ne, urmărind confortul. Interesant este că, perseverența în efectuarea exercițiilor, are un efect uimitor în timp: “Ceea ce durea odată, de la un moment dat, nu mai doare.” Îți pot spune că la început nu te vei apuca cu plăcere să faci exerciții însă, la finalul fiecarei ședințe, vei fi fericit că ai făcut-o, având o stare de mulțumire, ca după un obiectiv atins.
Terapia manuală mixtă se practică fără uleiuri, pe clientul îmbrăcat lejer și nu necesită duș după masaj. Are efecte benefice atât la sportivi cât și la persoane sedentare fiind recomandată atât contra stresului zilnic cât și a prezenței sâcâitoare a durerii de spate. În fapt îndeplinește dorința de a te simți bine, de a simți că ți s-a ridicat o greutate de pe umeri.
S-ar putea să consideri că nu mai ești în formă, dar dacă vrei să simți că ai făcut primul pas spre îmbunătățirea stării tale de sănătate, dacă vrei să simți că deții în continuare controlul corpului tău, dacă vrei să faci mișcare dar nu reușești să te mobilizezi, să îți faci timp, include în viața ta terapia manuală mixtă… și apoi e destul de probabil că ne mai vedem!
Pare scump ca timp și cost? Decizia de a include în viața ta un serviciu de calitate, depinde în mai mare măsură de convingerea că îți face bine, decât de cost. Pe de altă parte, din punct de vedere economic, prevenția este cea mai ieftină. Tu cât ești pregătit să plătești pentru sănătatea ta?
Mai am niște texte cu alură motivațională care mi-au plăcut și mie și care în diferite momente au contat pentru mine. Dacă este important pentru tine, vei găsi o cale. Dacă nu este important, vei găsi o scuză. Deci nu trebuie să ai timp, trebuie să îți faci timp.
Spor!